Tájékoztatás a személyes adatok védelméről

A személyes adatok feldolgozására vonatkozó védelemről és ezen adatok szabad forgalmáról szóló 677/2001. számú törvény követelményeinek megfelelően, amelyet utólagosan módosítottak és kiegészítettek a személyes adatok feldolgozásáról és a magánélet védelméről az elektronikus kommunikációk terén tárgyú 506/2004. számú törvénnyel, a Romániai Közúti Fuvarozók Országos Szövetsége (UNTRR) köteles biztonságos körülmények között és kizárólag a meghatározott céllal kezelni az önök által szolgáltatott személyes adatokat.

Az adatkérés célja a rovignetta kibocsátása és számlázása.

Nem kötelező az adatszolgáltatás, de amennyiben ezen adatok a rovignetta kibocsátásához és számlázásához szükségesek a rendelés szerint, ha ön elutasítja az adatszolgáltatást, lehetetlenné válik a kért rovignetta számlázása.

Rendelése útján automatikusan hozzájárul a személyes adatok feldolgozásához a megrendelés teljesítése céljából.

A szolgáltatott információk az operátor általi felhasználásra szántak, és kizárólag az alábbi címzettekkel közöltek: a Romániai Autópályák és Országutak Országos Társasága (a rovignetta kibocsátása céljából), a bankkártyás online kifizetések feldolgozója (a bankkártyás online kifizetések esetében) és az SMS-t küldő szolgáltató (a rovignetta sorozatszámának SMS-ben való megküldése).

Ha online kifizetés mellett dönt, a kártya adatait az EuroPayment Services S.R.L. szerverei dolgozzák fel, UNTRR nem kér és nem tárol a bankkártyára vonatkozó semmilyen adatot.

A 677/2001. számú törvénynek megfelelően önöknek joguk van hozzáférni és módosítani az adatokat, joguk van, hogy ne vessék alá személyes döntésnek magukat, és joguk van a bírósághoz fordulni. Ugyanakkor tiltakozhatnak személyes adataik feldolgozása ellen, és kérhetik az adatok törlését *.

E jogok gyakorlás érdekében aláírt és keltezett kérelmet nyújthatnak be az UNTRR iktatóhivatalához a következő címre: Bucuresti, str. Ienachita Vacarescu nr. 60, sector 4, cod postal 040157 vagy a 021 337 48 53, illetve a 021 335 48 25 faxszámokra küldhetik, szkennelve pedig az office@untrr.ro e-mail-címre. Úgyszintén elismert a joguk, hogy bírósághoz forduljanak. Amennyiben bizonyos adataik hibásak, kérjük, t minél előbb tájékoztassanak.


Megjegyzés*

Bárkinek joga van az adatai feldolgozása ellen tiltakozni jogos indokok esetén. A tiltakozási jog kizárható a törvényben előírt bizonyos jogok tekintetében (például: a pénz- és adóhivatalok, a rendőrség, az igazságügy, a társadalombiztonság által végzett feldolgozások).

Bárkinek úgyszintén joga van tiltakozni – díjmentesen és megindokolás nélkül – személyes adatai közvetlen marketing céllal való felhasználása ellen.

Valamennyi jog fenntartva 2010 - 2021 @ Romániai Közúti Fuvarozók Országos Szövetsége
Designed by