Click către noua interfată a site-ului

E-ROVINIETA.RO

Termeni si conditii

Folosirea acestui site implica acceptarea termenilor si conditiilor de mai jos. Recomandam citirea cu atentie a acestora.

U.N.T.R.R. isi asuma dreptul de a modifica aceste prevederi fara o alta notificare.

Termenii si conditiile generale se vor aplica tuturor distribuirilor de roviniete de catre U.N.T.R.R., prin intermediul site-ului www.e-rovinieta.ro, catre utilizatorul retelei de drumuri nationale, in conditiile prevazute de Normele Metodologice pentru aplicarea de către CNAIR - S.A. a tarifului de utilizare şi a tarifului de trecere.

Nu se pot emite roviniete cu data de valabilitate anterioara datei de emitere.

Nu se pot emite roviniete in intervalul orar 23:55 - 00:00.

Nu se pot emite roviniete decat cu cel mult 30 zile anterior datei de inceput a valabilitatii.

Rovinietele se emit numai dupa confirmarea platii sumei in contul bancar al U.N.T.R.R. (in cateva minute in cazul platii online cu cardul bancar finalizate sau imediat ce este confirmata incasarea sumelor de bani aferente in contul UNTRR in cazul platii prin ordin de plata).

DUPA TRIMITEREA UNEI COMENZI NU CIRCULATI PE DRUMURILE NATIONALE INAINTE DE A PRIMI CONFIRMAREA EMITERII ROVINIETEI, PRIN SMS SI/SAU PE E-MAIL!

1. Informatii generale

Proprietarul si administratorul site-ului www.e-rovinieta.ro, denumit in continuare e-rovinieta.ro, este Uniunea Nationala a Transportatorilor Rutieri din Romania - numita in continuare U.N.T.R.R., avand Codul Unic de Inregistrare 2836143, distribuitor autorizat de roviniete.

Pentru utilizarea sitului e-rovinieta.ro si a serviciilor oferite prin intermediul acestuia este necesar sa va creati un cont. Contul dumneavoastra poate fi folosit si pentru autentificare pe site-ul taxa-pod-fetesti.ro, detinut tot de U.N.T.R.R. Prin inregistrarea unui cont pe site va exprimati consimtamantul cu privire la acest aspect.

Sunteti de acord si acceptati ca, fara nici o notificare prealabila, putem sterge sau adauga orice informatie pe site, intrerupe orice activitate pe site sau arhiva din continutul site-ului, iar in cazul in care se fac referiri la alte site-uri nu garantam si/sau confirmam sub nici o forma tipul de informatie pe care il veti gasi pe aceste site-uri. Ramane la aprecierea dumneavoastra daca vizitati sau nu aceste site-uri sau luati sau nu in considerare informatia gasita pe site-urile respective.

Prin inregistrarea cererii de stergerea contului de pe e-rovinieta.ro va dati acordul si pentru stergerea contului de pe taxa-pod-fetesti.ro

2. Accesul la informatiile de pe site

U.N.T.R.R. ofera tuturor utilizatorilor accesul limitat, in interes personal, pe site-ul e-rovinieta.ro si nu le confera drepturile de a descarca sau de a modifica partial sau integral site-ul, de a reproduce partial sau integral site-ul, de a copia, de a vinde/ revinde sau de a exploata site-ul in orice alta maniera, in scopuri comerciale sau contrare intereselor U.N.T.R.R., fara acordul prealabil scris al acesteia.

Comunicarea cu site-ul www.e-rovinieta.ro - se poate face prin interactiunea cu acesta, postarea opiniilor vizavi de calitatea serviciului oferit se poate face prin comunicarea acestora (opiniilor) la adresele mentionate la sectiunea "contact". Vor fi ignorate pareri sau adresari ce contin injurii sau un limbaj neadecvat. Distribuitorul are libertatea de a gestiona informatiile primite fara a fi nevoit sa aduca justificari pentru aceasta.

3. Definitii

Utilizator - persoana fizica sau juridica inscrisa in certificatul de inmatriculare, care are in proprietate sau care, dupa caz, poate folosi in baza unui drept legal vehicule inmatriculate in Romania si denumit in continuare utilizator roman, respectiv persona fizica ori juridica inscrisa in certificatul de inmatriculare, care are in proprietate sau care, dupa caz, poate folosi in baza unui drept legal vehicule inmatriculate in alte state si denumit in continuare utilizator strain.

Distribuitor - Uniunea Nationala a Transportatorilor Rutieri din Romania - U.N.T.R.R. , avand sediul in Bucuresti, str.Ienachita Vacarescu, nr. 60, sector 4, Cod Unic de Inregistrare 2836143, persoana juridica agreata de catre Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere - C.N.A.I.R. S.A ca distribuitor.

Tarif de utilizare - o anumita suma a carei plata confera unui vehicul dreptul de a utiliza, pe parcursul unei perioade date, reteaua de drumuri nationale din Romania, concesionată C.N.A.I.R.- S.A..

Vehicul - orice autovehicul rutier înmatriculat, având cel puţin două axe, sau un ansamblu format dintr-un autovehicul şi semiremorca ori remorcile tractate de acesta

Vehicul de transport persoane - vehiculul conceput şi construit în exclusivitate pentru transportul de pasageri

Vehicul de transport marfă - vehiculul conceput şi construit pentru transportul de mărfuri ori pentru efectuarea de servicii sau lucrări

Vehicul mixt - vehicul destinat prin construcţie pentru transportul de persoane şi marfă în compartimente separate

Rovinietă - înregistrarea în format electronic a tarifului de utilizare

Rovinieta valabila - reprezintă înregistrarea în baza de date a SIEGMCR a informaţiilor privind achitarea corespunzătoare a tarifului de utilizare pentru un vehicul, a cărei perioadă de valabilitate cuprinde data şi ora pentru care se efectuează verificarea

Reteaua de drumuri nationale din Romania si drumurile de interes national definite conform art. 6 alin.(1) din O.G. 43/1997 privind regimul drumurilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare;

4. Documente contractuale

Comanda - document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre distribuitor si U.N.T.R.R. si utilizator prin care utilizatorul este de acord sa plateasca si distribuitorul este de acord sa emita documentul care atesta plata utilizarii retelei de drumuri nationale (rovinieta).

Prin lansarea unei comenzi electronice pe site-ul www.e-rovinieta.ro, utilizatorul este de acord cu forma de comunicare, prin care distribuitorul isi deruleaza operatiunile de distribuire a rovinietei.

Comanda contine date corecte si complete privind :

• vehiculele pentru care se solicita rovinieta (numar de inmatriculare, serie sasiu, nationalitatea vehiculului)

• specificatiile pentru roviniete: tipul, durata valabilitatii si ziua de inceput a perioadei de valabilitate

• datele clientului necesare pentru facturare

• tariful, care include TVA, conform legii in vigoare la data comenzii

• modalitatea de plata

Distribuitorul va considera comanda confirmata ca avand valoarea unui Contract. Contractul astfel incheiat intra in vigoare la confirmarea comenzii de catre utilizator.

Termenii si conditiile generale de vanzare vor sta la baza Contractului astfel incheiat.

Dupa validarea comenzii prin bifarea campurilor: am citit si sunt de acord cu termenii si conditiile si imi asum intreaga responsabilitate pentru datele introduse pentru rovinietele solicitate, utilizatorii nu mai pot reveni asupra acesteia, comanda lansata fiind certa si exigibila, iar plata fiind obligatorie pentru utilizator, daca doreste emiterea rovinietei/ rovinietelor solicitate.

Emiterea rovinietelor se va efectua numai dupa incasarea sumei de plata (intrarea banilor) in contul bancar al U.N.T.R.R., iar data de inceput a valabilitatii rovinietelor nu poate fi anterioara acestei date.

Rovinieta/rovinietele nu se pot returna.

5. Obligatiile distribuitorului

Distribuitorul va emite roviniete conform cu datele comenzii, daca acestea se incadreaza in conditiile de emitere roviniete, dupa confirmarea platii.

Distribuitorul va pune la dispozitia utilizatorului documentul copie-client care atesta emiterea rovinietei, ca anexa la factura ce poate fi descarcata din contul utilizatorului.

In cazul corectiei numarului de inmatriculare, Distribuitorul va pune la dispozitia utilizatorului documentul copie-client care atesta corectia efectuata.

6. Modalitati de comunicare a documentelor emise

Documentele rezultate din procesarea cu succes a comenzii: factura, copia client, si, daca e cazul, documentul de corectie pot fi vizualizate si descarcate de catre utilizator dupa logarea cu contul in care s-a transmis comanda.

Aceste documente vor fi transmise utilizatorului si prin email, iar seria rovinietei emise va fi transmisa utilizatorului si prin SMS, cu limitarile specifice acestor canale de comunicare (ex.: adresa de email sa fie specificata corect in profilul utilizatorului pe e-rovinieta.ro, casuta de email sa fie accesibila si sa primeasca emailuri de la domeniul e-rovinieta.ro, numarul de telefon mobil al utilizatorului inregistrat corect in cont si sa poata primi mesaje text; orice depinde de terte parti in aceste canale de comunicare nu este responsabilitatea U.N.T.R.R.)

7. Dreptul de autor

Intregul continut al site-ului E-rovinieta.ro - imagini, texte, simboluri, elemente de grafica web, scripturi, programe si alte date - este proprietatea U.N.T.R.R. si este aparat de Legea privind dreptul de autor şi drepturile conexe, republicata, cu modificari si completări ulterioare și de Legea privind protecţia desenelor şi modelelor – republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

Folosirea fara acordul scris al U.N.T.R.R. a oricaror elemente enumerate mai sus se pedepseste conform legilor in vigoare.

8. Confidentialitate si Publicitate

Toate documentele si informatiile de orice natura furnizate de catre utilizator distribuitorului vor fi utilizate numai pentru executarea contractului sau la cererea autoritatilor statului si pot fi facute cunoscute numai cu consimtamantul scris al distribuitorului si dupa obtinerea unui angajament de confidentialitate din partea celui care le primeste.

Nicio declaratie publica, promovare, comunicat de presa sau orice alt mod de dezvaluire catre terte parti nu va fi facuta de utilizator cu privire la comanda lansata fara consimtamantul prealabil scris al distribuitorului.

9. Acceptarea comenzii

Acceptarea de catre utilizator va fi obligatorie atunci cand rovinietele sunt conforme cu datele si informatiile din comanda. In cazul in care utilizatorul descopera ca rovinietele livrate nu sunt conforme specificatiilor din comanda transmisa, atunci distribuitorul va aduce la indeplinire comanda primita pe cheltuiala lui.

In cazul in care comanda a fost gresit completata de catre utilizator, responsabilitatea cade in sarcina utilizatorului. Rovinieta/rovinietele nu se pot returna. In momentul transmiterii comenzii aceasta este considerata ca fiind ferma.

10. Plata

Tariful si modalitatea de plata a tarifului de utilizare a retelei de drumuri sunt specificate in Comanda.

Tariful de utilizare a retelei de drumuri prezentat pe site-ul E-rovinieta.ro include TVA.

Tariful rovinietelor este stabilit in Euro si calculat la cursul BNR din ultima zi lucratoare a lunii anterioare.

Emiterea rovinietei va fi facuta numai dupa confirmarea efectuarii platii (intrarea banilor) in contul U.N.T.R.R.

Plata trebuie sa acopere integral valoarea comenzii, in caz contrar UNTRR nu va emite rovinieta/rovinietele.

In cazul platilor online efectuate cu card bancar procesatorul de plati electronice poate solicita platitorului informatii suplimentare daca este cazul, inainte de a valida plata si a permite astfel emiterea rovinietei.

11. Raspundere

Utilizatorul isi asuma responsabilitatea pentru datele furnizate pentru orice comanda transmisa pe site-ul e-rovinieta.ro. Utilizatorul intelege ca nu este suficient sa trimita o comanda de emitere de rovinieta ci trebuie sa astepte confirmarea emiterii rovinietei inainte de a circula pe drumurile nationale.

Distribuitorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care utilizatorul sau oricare terta parte o poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre distribuitor a oricarei din obligatiile sale conform Comenzii.

Distribuitorul va fi raspunzator in cazul in care salariatii sai implicati in executarea Comenzii nu indeplinesc oricare din obligatiile ce le revin.

12. Forta majora

Nici una din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat.

13. Litigii si dispozitii finale

Eventualele litigii aparute intre distribuitor si utilizatori se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente de la sediul distribuitorului.

Wszystkie prawa zastrzezone 2010 - 2021 @ Krajowy Zwiazek Przewozników Drogowych w Rumunii
Designed by