Termeni si conditii

Folosirea acestui site implica acceptarea termenilor si conditiilor de mai jos. Recomandam citirea cu atentie a acestora.

U.N.T.R.R. isi asuma dreptul de a modifica aceste prevederi fara o alta notificare.

Termenii si conditiile generale se vor aplica tuturor distribuirilor de roviniete de catre U.N.T.R.R., prin intermediul site-ului www.e-rovinieta.ro, catre utilizatorul retelei de drumuri nationale, in conditiile prevazute de normele metodologice pentru aplicarea tarifului de utilizare a retelei de drumuri nationale.

Nu se pot emite roviniete cu data de valabilitate anterioara datei de emitere.

Nu se pot emite roviniete decat cu cel mult 30 zile anterior datei de inceput a valabilitatii.

Rovinietele se emit numai dupa confirmarea platii sumei in contul bancar al U.N.T.R.R. (in cateva minute in cazul platii online cu cardul bancar finalizate sau cateva zile in cazul platii prin ordin de plata).

DUPA TRIMITEREA UNEI COMENZI NU CIRCULATI PE DRUMURILE NATIONALE INAINTE DE A PRIMI CONFIRMAREA EMITERII ROVINIETEI, PRIN SMS SI/SAU PE E-MAIL!

1. Informatii generale

Proprietarul si administratorul site-ului www.e-rovinieta.ro, denumit in continuare e-rovinieta.ro, este Uniunea Nationala a Transportatorilor Rutieri din Romania - numita in continuare U.N.T.R.R., avand Codul Unic de Inregistrare 2836143, distribuitor autorizat de roviniete.

Sunteti de acord si acceptati ca, fara nici o notificare prealabila, putem sterge sau adauga orice informatie pe site, intrerupe orice activitate pe site sau arhiva din continutul site-ului, iar in cazul in care se fac referiri la alte site-uri nu garantam si/sau confirmam sub nici o forma tipul de informatie pe care il veti gasi pe aceste site-uri. Ramane la aprecierea dumneavoastra daca vizitati sau nu aceste site-uri sau luati sau nu in considerare informatia gasita pe site-urile respective.

2. Accesul la informatiile de pe site

U.N.T.R.R. ofera tuturor utilizatorilor accesul limitat, in interes personal, pe site-ul E-rovinieta.ro si nu le confera drepturile de a descarca sau de a modifica partial sau integral site-ul, de a reproduce partial sau integral site-ul, de a copia, de a vinde/ revinde sau de a exploata site-ul in orice alta maniera, in scopuri comerciale sau contrare intereselor U.N.T.R.R., fara acordul prealabil scris al acesteia.

Comunicarea cu site-ul www.e-rovinieta.ro - se poate face prin interactiunea cu acesta, postarea opiniilor vizavi de calitatea serviciului oferit se poate face prin comunicarea acestora (opiniilor) la adresele mentionate la sectiunea "contact". Vor fi ignorate pareri sau adresari ce contin injurii sau un limbaj neadecvat. Distribuitorul are libertatea de a gestiona informatiile primite fara a fi nevoit sa aduca justificari pentru aceasta.

3. Definitii

Utilizator - persoana fizica sau juridica inscrisa in certificatul de inmatriculare, care are in proprietate sau care, dupa caz, poate folosi in baza unui drept legal vehicule inmatriculate in Romania si denumit in continuare utilizator roman, respectiv persona fizica ori juridica inscrisa in certificatul de inmatriculare, care are in proprietate sau care, dupa caz, poate folosi in baza unui drept legal vehicule inmatriculate in alte state si denumit in continuare utilizator strain.

Distribuitor - Uniunea Nationala a Transportatorilor Rutieri din Romania - U.N.T.R.R., avand sediul in Bucuresti, str.Ienachita Vacarescu, nr. 60, sector 4, Cod Unic de Inregistrare 2836143, persoana juridica agreata de catre C.N.A.I.R. S.A ca distribuitor.

Tarif de utilizare - o anumita suma a carei plata confera unui vehicul dreptul de a utiliza, pe parcursul unei perioane date, reteaua de drumuri nationale din Romania

Rovinieta - inregistrarea in format electronic care atesta achitarea tarifului de utilizare a retelei de drumuri nationale din Romania. Modelul, forma, continutul, modul, conditiile si mijloacele de eliberare ale rovinietei se stabilesc prin normele metodologice aprobate prin ordin al ministrului transporturilor si infrastructurii

Reteaua de drumuri nationale din Romania si drumurile de interes national definite conform art. 6 alin.(1) din O.G. 43/1997 privind regimul drumurilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare;

Comanda - document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre distribuitor si U.N.T.R.R. si utilizator prin care utilizatorul este de acord sa plateasca si distribuitorul este de acord sa emita documentul care atesta plata utilizarii retelei de drumuri nationale (rovinieta).

4. Documente contractuale

Prin lansarea unei comenzi electronice pe site-ul www.e-rovinieta.ro, utilizatorul este de acord cu forma de comunicare, prin care distribuitorul isi deruleaza operatiunile de distribuire a rovinietei.

Comanda contine date corecte si complete privind:

  • autovehiculele pentru care se solicita rovinieta (numar de inmatriculare, serie sasiu, nationalitatea vehiculului)
  • specificatiile pentru roviniete: tipul, durata valabilitatii si ziua de inceput a perioadei de valabilitate
  • datele clientului necesare pentru facturare

Distribuitorul va considera comanda confirmata ca avand valoarea unui Contract. Contractul astfel incheiat intra in vigoare la confirmarea comenzii de catre utilizator.

Termenii si conditiile generale de vanzare vor sta la baza Contractului astfel incheiat.

Dupa validarea comenzii prin bifarea campurilor: am citit si sunt de accord cu termenii si conditiile si imi asum intreaga responsabilitate pentru datele introduse pentru rovinietele solicitate, utilizatorii nu mai pot reveni asupra acesteia, comanda lansata fiind certa si exigibila, iar plata fiind obligatorie pentru utilizator.

Emiterea rovinietelor se va efectua numai dupa incasarea sumei de plata (intrarea banilor) in contul bancar al U.N.T.R.R., iar data de inceput a valabilitatii rovinietelor nu poate fi anterioara acestei date.

Rovinieta/rovinietele nu se pot returna.

5. Obligatiile distribuitorului

Distribuitorul va emite roviniete conform cu datele comenzii, daca acestea se incadreaza in conditiile de emitere roviniete, dupa confirmarea platii

Distribuitorul va transmite utilizatorului seria si numarul rovinietei(lor) emise conform comenzii utilizatorului, prin SMS sau e-mail.

6. Dreptul de autor

Intregul continut al site-ului E-rovinieta.ro - imagini, texte, simboluri, elemente de grafica web, scripturi, programe si alte date - este proprietatea U.N.T.R.R. si a furnizorilor sai si este aparat de Legea dreptului de autor si de legile privind proprietatea intelectuala si industriala. Folosirea fara acordul scris al U.N.T.R.R. a oricaror elemente enumerate mai sus se pedepseste conform legilor in vigoare.

7. Confidentialitate si Publicitate

Toate documentele si informatiile de orice natura furnizate de catre utilizator distribuitorului vor ramane in proprietatea distribuitorului. Ele pot fi utilizate numai pentru executarea contractului sau la cererea autoritatilor statului si pot fi facute cunoscute numai cu consimtamantul scris al distribuitorului si dupa obtinerea unui angajament de confidentialitate din partea celui care le primeste.

Nici o declaratie publica, promovare, comunicat de presa sau orice alt mod de dezvaluire catre terte parti nu va fi facuta de utilizator cu privire la comanda lansata fara consimtamantul prealabil scris al distribuitorului.

8. Acceptarea comenzii

Acceptarea de cate utilizator va fi obligatorie atunci cand rovinietele sunt conforme cu datele si informatiile din comanda. In cazul in care utilizatorul descopera ca rovinietele livrate nu sunt conforme specificatiilor din comanda transmisa, atunci distribuitorul va aduce la indeplinire comanda primita pe cheltuiala lui.

In cazul in care comanda a fost gresit completata de catre utilizator, responsabilitatea cade in sarcina utilizatorului. Rovinieta/rovinietele nu se pot returna. In momentul transmiterii comenzii aceasta este considerata ca fiind ferma. >

9. Facturare/ Plati

Tariful si modalitatea de plata a tarifului de utilizare a retelei de drumuri sunt specificate in Comanda.

Tariful de utilizare a retelei de drumuri  prezentat pe site-ul E-rovinieta.ro include TVA (19%).

Tariful rovinietelor este stabilit in Euro si calculat la cursul BNR din ultima zi lucratoare a lunii anterioare.

Tariful  de achizitie al rovinietei tiparit pe factura proforma va fi acelasi cu cel stabilit in momentul confirmarii comenzii. Comanda fiind considerata ferma sau, in cazul comenzilor cu plata online direct cu cardul de credit, acest pret va fi cel publicat pe site la momentul achizitiei.

Emiterea rovinietei si respectiv transmiterea seriei  acesteia (prin SMS si/sau e-mail) va fi facuta numai dupa confirmarea efectuarii platii (intrarea banilor) in contul U.N.T.R.R.

Plata trebuie sa acopere integral valoarea comenzii, in caz contrar UNTRR  nu va emite rovinieta/rovinietele.

In cazul platilor online efectuate cu card bancar procesatorul de plati electronice poate solicita platitorului informatii suplimentare daca este cazul, inainte de a valida plata si a permite astfel emiterea rovinietei.

10. Raspundere

Utilizatorul isi asuma responsabilitatea pentru datele furnizate pentru orice comanda transmisa pe site-ul e-rovinieta.ro. Utilizatorul intelege ca nu este suficient sa trimita o comanda de emitere de rovinieta ci trebuie sa astepte confirmarea emiterii rovinietei inainte de a circula pe drumurile nationale.

Distribuitorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care utilizatorul sau oricare terta parte o poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre distribuitor a oricarei din obligatiile sale conform Comenzii.

Distribuitorul va fi raspunzator in cazul in care salariatii sai implicati in executarea Comenzii nu indeplinesc oricare din obligatiile contractuale.

11. Forta majora

Nici una din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat.

12. Legea aplicabila - jurisdictia

Prezentul contract este supus legii romane. Eventualele litigii aparute intre distribuitor si utilizatori se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente de la sediul distribuitorului.

13. Litigii si dispozitii finale 

Orice alta problema cauzata de produsele prezentate pe E-rovinieta.ro sau de informatiile prezentate pe acest site si care nu este deja tratata de nici un articol din prezentul document, se va solutiona pe cale amiabila in termen de 30 de zile lucratoare de la data sesizarii in scris a problemelor, de catre utilizator. In cazul in care nu s-a reusit stingerea conflictului pe cale amiabila, competenta revine instantelor romanesti de judecata, partile alegand competenta instantelor de pe raza municipiului Bucuresti.

14. INFORMARE PRIVIND PROTECTIA DATELOR PERSONALE

Uniunea Nationala a Transportatorilor Rutieri din Romania (UNTRR) prelucreaza datele dumneavoastra cu caracter personal, prin mijloace automatizate, scopul fiind evidenta persoanelor delegate si/sau imputernicite ale firmelor membre UNTRR, emiterea rovinietelor, facturarea si inregistrarea platii pentru produsele si serviciile furnizate de UNTRR conform comenzii dumneavoastra si informarea ulterioara a dumneavoastra de la distanta privind serviciul prestat, cand e cazul.

Nu sunteti obligat(a) sa furnizati datele, acestea fiind necesare indeplinirii comenzii comenzii dvs., refuzul dvs. determina imposibilitatea de a realiza serviciul solicitat.

Prin trimiterea comenzii dvs. va dati acordul implicit pentru prelucrarea datelor personale in scopul realizarii cerintelor conform comenzii.

Informatiile inregistrate sunt destinate utilizarii de catre operator si sunt comunicate numai urmatorilor destinatari: Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (pentru emiterea rovinietelor), furnizorului de servicii de trimitere SMS (pentru trimiterea seriei rovinietei prin SMS, in cazul comenzilor inregistrate pe site www.e-rovinieta.ro), procesatorului de plati cu online cu cardul bancar (in cazul platilor online cu cardul bancar).

Conform Legii nr. 677/2001, beneficiati de dreptul de acces, de interventie asupra datelor si de dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale. Totodata, aveti dreptul sa va opuneti prelucrarii datelor personale care va privesc si sa solicitati stergerea datelor*.

Pentru exercitarea acestor drepturi, va puteti adresa cu o cerere scrisa, datata si semnata, la registratura UNTRR din Bucuresti, str. Ienachita Vacarescu nr. 60, sector 4, cod postal 040157 sau prin fax la numerele 021 337 48 53 sau 021 335 48 25 sau scanat prin e-mail la office@untrr.ro. De asemenea, va este recunoscut dreptul de a va adresa justitiei.

15. Returnarea contravalorii tarifului de utilizare  

Extras din NORME METODOLOGICE din 1 octombrie 2010 pentru aplicarea tarifului de utilizare a reţelei de drumuri naţionale din România, privind Conditiile in care se poate returna tariful de utilizare a reţelei de drumuri naţionale din România:

Art. 6
(1) CNAIR - S.A. va returna contravaloarea tarifului de utilizare, corespunzătoare perioadei de neutilizare, la solicitarea utilizatorului, în situaţia radierii din circulaţie a vehiculelor ca urmare a:

  • a) dezmembrării, casării sau predării vehiculului unei unităţi specializate, în vederea dezmembrării;
  • b) scoaterii definitive din România a vehiculului;
  • c) declarării furtului vehiculului.
(2) Solicitarea de returnare a contravalorii tarifului de utilizare, corespunzător perioadei de neutilizare, se depune la CNAIR - S.A., împreună cu documente emise de organele abilitate, din care să reiasă, după caz, data evenimentului rutier care a condus la distrugerea vehiculului, data predării vehiculului unei unităţi specializate, în vederea dezmembrării, data înregistrării furtului, originalul sau copia legalizată a dovezii de radiere din circulaţie a vehiculului, emisă de organele Poliţiei Rutiere.
(3) Suma ce se va returna va fi calculată proporţional cu perioada de neutilizare a vehiculului, respectiv cu perioada cuprinsă între data evenimentului rutier care a condus la distrugerea acestuia, data predării la o unitate specializată în vederea dezmembrării, data înregistrării furtului, data radierii din circulaţie în cazul scoaterii definitive din România a vehiculului, după caz, şi data expirării valabilităţii tarifului de utilizare, mai puţin comisioanele bancare şi cele cuvenite distribuitorilor.

Art. 7
(1)În cazul în care pentru acelaşi vehicul se achită tariful de utilizare de două sau mai multe ori pentru perioade de valabilitate ce se suprapun pentru cel puţin o zi, la solicitarea utilizatorului, CNAIR - S.A. va returna contravaloarea tarifului corespunzător perioadei de suprapunere.
(2)Solicitarea de returnare a contravalorii tarifului, corespunzător perioadei de suprapunere, se depune la CNAIR - S.A. împreună cu o copie a cărţii de identitate sau a certificatului de înmatriculare al vehiculului ce va purta înscrisul "conform cu originalul", semnătura şi, după caz, ştampila utilizatorului.
(3)Suma ce se va returna va fi calculată în funcţie de perioada de suprapunere a valabilităţii, mai puţin comisioanele bancare şi cele cuvenite distribuitorilor.

Art. 8
(1)Pentru cererile de restituire, CNAIR - S.A. are obligaţia să verifice încadrarea în situaţiile prevăzute la art. 6 şi 7 şi să restituie utilizatorului suma la care are dreptul, în termen de 30 de zile lucrătoare de la data primirii cererii.

(2)Pentru cererile de restituire prevăzute la art. 6 şi 7, CNAIR - S.A., în cazul în care constată că utilizatorul nu are dreptul la restituirea sumelor solicitate, va comunica în termen de 30 de zile lucrătoare de la data primirii cererii motivul pentru care aceasta a fost respinsă total sau parţial, după caz.

Observatie*

orice persoana are dreptul de a se opune, pentru motive legitime, la prelucrarea datelor ce o privesc. Acest drept de pozitie poate fi exclus pentru anumite prelucrari prevazute de lege (de ex.: prelucrari efectuate de serviciile financiare si fiscale, de politie, justitie, securitate sociala).

Orice persoana are, de asemenea, dreptul de a se opune, in mod gratuit si fara nici o justificare, la prelucrarea datelor sale personale in scopuri de marketing direct.

Toate drepturile rezervate 2010 - 2017 @ Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România
Designed by Native On Line Designs